تشکل دانشجویی آرمان دانشجو دانشگاه آزاد تبریز

این وبلاگ متعلق به تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز می باشد.اخبار تشکل و مطالب نشریه آرمان در این وبلاگ درج میشود

تشکل دانشجویی آرمان دانشجو دانشگاه آزاد تبریز

این وبلاگ متعلق به تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز می باشد.اخبار تشکل و مطالب نشریه آرمان در این وبلاگ درج میشود

برای نخستین بار در ایران : یافته های جدید سلولی و مولکولی ومدل ه

برای نخستین بار در ایران : یافته های جدید سلولی و مولکولی ومدل های حیوانی بیماری های تنفسی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز

 برای نخستین باردر کشور یافته های جدید سلولی و مولکولی ومدل های حیوانی بیماری های تنفسی آسم و بیماری مزمن انسداد ریوی "COPD "  و روش های درمانی  جدید این دو بیماری توسط رییس دپارتمان فارماکولوژی مولکولی دانشگاه گرونینگن هلند در نشستی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز بررسی شد.

پروفسور هرمان مورس در این نشست، با تشریح  تحقیقات جدید انجام شده درزمینه درمان این بیماری ها گفت: مطالعات جدید نشان دهنده تغییر در یافته های سنتی در این  خصوص می باشد.

وی با تشریح نقش استیل کولین به عنوان واسطه عصبی اصلی پاراسمپاتیک در راه های هوایی سیستم تنفسی باعملکرد انقباضی در عضلات صاف  این مجاری و ترشح موکوس  و عمل بر روی گیرنده های موسکارینی که باعث تنظیم و تغییر وضع سیمای راه های هوایی و آثار التهاب در سیستم تنفسی می شوند،خاطرنشان کرد: در این میان پاسخ های پیش التهابی به اثرات گیرنده های موسکارینی در سلول های عضلات صاف سیستم تنفسی کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است.

پروفسور مورس با اشاره به مطالعات جدید انجام شده در این زمینه که بخشی از آن توسط دکترسعیدکلاهیان عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز صورت گرفته است ، افزود: در این مطالعات اثرات تحریک گیرنده های موسکارینی بر روی ترشح اینترلوکین 8 توسط سلول های عضلات صاف سیستم تنفسی و مکانیسم مولکولی داخل سلولی  مربوط به این پاسخ دهی انجام پذیرفته است.

به گفته وی نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که گیرنده های موسکارینی نوع 3 موجب افزایش پاسخدهی التهابی سلولهای صاف تنفسی به فاکتور نکروزکننده تومور و عصاره استخراجی سیگار از طریق مکانیسم های وابسته می شوند.

پروفسور مورس افزود: براساس این تحقیقات داروهای جدید مهارکننده گیرنده های موسکارینی نه تنها از انقباض مجاری تنفسی  جلوگیری می کنند بلکه می توانند در کاهش التهاب و پرولیفراسیون سیستم تنفسی تاثیربگذارند که این موضوع اهمیت تجویز این داروها را در درمان بیماری تنفسی نظیر آسم و COPD را نشان می دهد.

به گفته وی تحقیق در زمینه  تولید داروهای جدید جهت مهار آنزیم های موثر در خصوص این بیماری ها بر اساس این یافته ها همچنان ادامه دارد و در این تحقیقات به  نقش گیرنده های موسکارینی در تشدید التهاب و پرولیفراسیون سیستم تنفسی تاکید می شود.

لازم به ذکر است پروفسور هرمان مورس در سال 1953 متولد و دارای مدرک دکترای تخصصی در رشته ایمنوفارماکولوژی بوده و از 5 سال قبل تاکنون ریاست دپارتمان فارماکولوژی مولکولی دانشگاه گرونینگن هلند را بر عهده دارد.

سعیدکلاهیان  استادیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز بخشی ازاین تحقیقات را در فرصت مطالعاتی خود در دانشگاه گرونینگن هلند که یکی از معروف ترین دانشگاه های اروپا به شمار می رود به انجام رسانده است.

نظرات 1 + ارسال نظر
[ بدون نام ] سه‌شنبه 15 دی‌ماه سال 1388 ساعت 10:09 ب.ظ

یاشاسین عزیز دانشمند لریمیز

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد