تشکل دانشجویی آرمان دانشجو دانشگاه آزاد تبریز

این وبلاگ متعلق به تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز می باشد.اخبار تشکل و مطالب نشریه آرمان در این وبلاگ درج میشود

تشکل دانشجویی آرمان دانشجو دانشگاه آزاد تبریز

این وبلاگ متعلق به تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز می باشد.اخبار تشکل و مطالب نشریه آرمان در این وبلاگ درج میشود

دریاچه ارومیه به 3 میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد تا احیا شود

 

دریاچه ارومیه به 3 میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد تا احیا شود

قائم‌مقام سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفت: پنج تا شش تالاب کشور در معرض خطر هستند که از جمله آنها هامون، انزلی، پریشان و ارومیه است. دریاچه ارومیه به خاطر سدهای بالادست، تغییر کاربری و حفاری غیرمجاز، کاهش عمق شش تا هفت متری داشته است و سه میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد تا احیا شود.


به گزارش خبرنگارایلنا، علی‌محمد شاعری قائم‌مقام سازمان حفاظت محیط‌زیست در مراسم روز جهانی تالاب‌ها گفت:‌متاسفانه بشریت اصل حاضر نتوانسته است بین توسعه و حفاظت محیط‌زیست تعادل ایجاد کند و یا به سمت توسعه‌ای رفته که موجب تخریب محیط‌زیست شده است و یا گاهی محیط‌زیست مانع توسعه شده است.


او ادامه داد: در 30 ـ 40 سال اخیر و با توجه به صنعتی شدن کشورها کنوانسیون‌های مختلف پدیده‌های نوظهوری هستند که متولد شده‌اند تا دولت‌ها را به حفاظت از محیط‌زیست متعهد کنند.


قائم‌مقام سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفت: در بحث محیط‌زیست باید فرهنگ‌سازی صورت گیرد و چون 80 درصد اقتصاد کشور دولتی است، دولتمردان و سیاست‌گذاران ما نقش مهم و کلیدی در حفظ محیط‌زیست دارند چون آنها هستند که تعیین می‌کنند که سدها در کجا‌ها زده شوند.


او با انتقاد از وضعیت تالاب ارومیه گفت: در طی چند سال اخیر تالاب ارومیه شش تا هفت متر کاهش عمق داشته و این کاهش عمق به خاطر سدهایی است که در بالادست زده شده و همچنین تغییر کاربری و حفاری‌های غیرمجاز در کاهش عمق دریاچه ارومیه تاثیر داشته است و در حال حاضر دریاچه ارومیه حدود سه میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد تا مشکل کم‌آبی آن حل شود.


شاعری گفت: در حال حاضر پنج تا شش تالاب کشور در معرض خطر هستند که هامون، انزلی، پریشان و ارومیه از جمله این تالاب‌ها هستند. او با بیان اینکه کشور ایران کشوری خشک و کم‌باران است، گفت: آب برای همه دنیا موضوعی حیاتی است اما چون ایران کشوری خشک است آب برای ما بسیار اهمیت بیشتری دارد و در تالاب‌ها نیز زندگی تمام موجودات با محوریت آب صورت می‌گیرد.


قائم‌مقام سازمان حفاظت محیط‌زیست تصریح کرد: حفظ محیط ‌زیست در تمام دنیا یک اصل مهم است و در ایران باید حفظ محیط‌زیست اولویت اول دولت باشد زیرا محیط‌زیست به اشتغال و فقرزدایی کمک قابل توجهی می‌تواند داشته باشد و تالاب‌ها می‌توانند منبع بسیار خوبی برای تولید اشتغال و درآمدزایی برای مردم باشند بنابراین اگر مسئولان دلشان برای مردم می‌سوزد و می‌خواهند در کشور ایجاد اشتغال کنند، بهتر است بر روی تالاب‌ها سرمایه‌گذاری‌ کنند. زیرا با این سرمایه‌گذاری به بیراهه نرفته‌اند و می‌توانند پاسخ مثبتی در جهت خواسته‌های مردم ایجاد کنند.


قائم‌مقام سازمان حفاظت محیط‌زیست تصریح کرد: تالاب‌ها از ارزش اکولوریتی بسیار بالایی برخوردار هستند به طوری که یک تالاب ده برابر جنگل و دویست برابر فعالیت‌های زراعی ارزش دارد.


شاعری گفت: یک درصد مساحت کشور ما را تالاب‌ها تشکیل می‌دهند و 22 تالاب از ایران در کنوانسیون رامسر ثبت شده است و ایران در بین 159 کشور عضو کنوانسیون رامسر رتبه نوزدهم را دارد.


او ادامه داد: مدیریت جدید سازمان حفاظت محیط‌زیست با یک رویکرد همه‌جانبه و علمی و فنی قصد دارد از تالاب‌ها و مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست حفاظت کند و مانع تخریب جنگل‌ها، مراتع، دریاها شود و از آلودگی هوا جلوگیری کرده و در زمینه مدیریت پسماندها جدی‌تر عمل کند.


او با بیان اینکه ما باید محیط‌زیست را حفظ کنیم زیرا محیط‌زیست میراث مشترک همه انسان‌ها است، گفت: ایران نباید به عنوان یک کشورآلوده‌کننده دریای خزر و خلیج‌فارس معرفی شود و به همین دلیل دولت نهم و دولت نهم حفظ محیط‌زیست را در اولویت اول خود قرار داده است.


او ادامه داد: امروز به مناسبت سی‌ونهمین سالگرد کنوانسیون رامسر در این جا جمع شده‌ایم و کلنگ مرکز منطقه‌ای کنوانسیون امروز به زمین می‌خورد و قرار است این پروژه تا سال آینده پایان یابد و مورد بهره‌برداری قرار گیرد تا انشاءالله در سال آینده مراسم روز جهانی تالاب‌ها در این مرکز برگزار شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد