حکم دادگاه بدوی برادران مرادپور (مرتضی و فردین) به همراه چهار نفر دیگر از فعالان ملی و مدنی آذربایجان
در فردای 31مین سالگرد ورود روح الله خمینی به تهران بدون اعلام تعیین شدن شعبه دادگاه تجدید نظر، حکم دادگاه بدوی برادران مرادپور (مرتضی و فردین) به همراه چهار نفر دیگر از فعالان ملی و مدنی آذربایجان دستگیر شده در اول خرداد 1388 تبریز تأیید شد.
فردای 31مین سالگرد ورود روح الله خمینی به تهران، روز سهشنبه مورخه 13/11/1388 تأییدیه حکم صادر شده در دادگاه بدوی 9 متهم که با اتهامهای غیرمرتبط در یک پرونده گرد آمده بودند به محکومان پرونده ابلاغ و ارائه شد. این دادنامه تأیید کننده حکم دادگاه بدوی در حالی صادر شده است که محکومان پرونده هیچگونه اطلاعی از تعیین شدن شعبه دادگاه تجدید نظر نداشتند و لوایح دفاعیه خود را تحویل قاضی شعبه صادر کننده دادنامه نداده بودند.
با اینکه دادگاه تجدید نظر شمارههای موبایل محکومان را به منظور ارسال شماره شعبه تجدید نظر تعیین شده از طریق اس.ام.اس. از آنها اخذ نموده بود، اس.ام.اس. دریافتی متهمان تنها حاکی از صدور تأییدیه حکم قبلی بدون اعلام تعیین شدن شعبه صادر کننده دادنامه بود. تنی چند از متهمان که یک هفته پیش به منظور آگاهی از تعیین شدن شعبه به دادگاه تجدید نظر مراجعه کرده بودند خبر "پرونده هنوز در دست «معاونت حقوق شهروندی» تحت مطالعه است" را از آنها شنیده بودند، و حتی یک روز قبل از دریافت حکم تأییدیه نیز به انها گفته شده بود که "هنوز شعبه دادگاه تجدید نظر پرونده شما تعیین نشده است"! با اینحال، در کمال تعجب، تاریخ تنظیم دادنامه صادر شده از طرف شعبه چهار دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی حاکی از صادر شدن آن در مورخه 05/11/1388 و تاریخ چاپ شدن آن حاکی از انتشار آن در مورخه 25/01/2010، یعنی حدود هفت روز قبل از ابلاغ شدن دادنامه به متهمین است (همان روز تنظیم دادنامه)!
در این میان وضعیت برادران مرادپور که به صورت خانوادگی دستگیر و مورد بازجویی و محاکمه قرار گرفته بودند توجه برانگیز است. مرتضی مرادپور که به همراه برادرش فردین و پدرش حسن و نیز مادرش معصومه دستگیر شده بود به سه سال حبس تعزیری محکوم شده است. برادر 19 ساله مرتضی نیز به شش سال حبس تعزیری محکوم گردیده است. اتهام این دو برادر تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و تبانی برای ارتکاب جرم و ... است. اتهامی که به صورت مغرضانهای با جعل «ترقههای منترکه چهارشنبهسوری» به نام «مواد منفجره» و «بمب» به این دو برادر منتسب گردیده است. مرتضی که از حمل ترقهها توسط برادر نوجوانش هیچ اطلاعی نداشته و بارها بر این مطلب در بازجوییها تأکید کرده بود را به خاطر چاپ و انتشار دو مجله کودکانه به نام «یازلیق» و نیز داشتن نمادها و سمبلهای ملی ملت آذربایجان در منزل، تقویمی به زبان تورکی آذربایجانی، نشر زندگینامه مهندس امانی و پروفسور ذهتابی و طرفداری از تیم تراختور آذربایجان نیز مورد محاکمه قرار دادهاند.
لازم به ذکر است که اتهامات 1-مرتضی مرادپور، 2-فردین مرادپور، 3-علی بدلی، 4-رسول بدلی، 5-امین پاشا قرهباغی، 6-آرش عشقی مولان، که از فعالان ملی و مدنی آذربایجان میباشند به همراه 7-علی رحیمی، 8-احد فتحی، و 9-جهانبخش علیائی که به خرید و فروش اسلحه پرداختهاند در یک پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته است. بدیهی است که سه نفر از متهمان این پرونده را که به جرم خرید و فروش اسلحه دستگیر شده و مورد بازجویی قرار گرفته بودند، به منظور تشویش و منحرف کردن اذهان عمومی به همراه شش فعال ملی و مدنی آذربایجان در دادگاه حاضر کرده و با جدا نکردن پرونده غیرمرتبط آنها از همدیگر قصد القای نظامی و تروریسی بودن حرکت ملی آذربایجان را کردهاند. تلاشی که باطل بودن آن اظهر من الشمس است.
به امید روزی که زبان مادریمان و فعالان ملی ومدنی وطنمان آزاد گردند.