رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: با حضور بیش از یک میلیون میهمان نوروزی در روزهای آغازین فروردین ماه، رکورد بازدید از بازار تبریز شکست
روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، تراب محمدی اظهار داشت: با توجه به بهبود هوای استان آذربایجان شرقی و افزایش سفر گردشگرانی از استانهای مختلف و کشورهای خارجی به ویژه کشورهای همسایه، هر روز بر تعداد بازدیدکنندگان از بازار تبریز افزوده میشود.
وی افزود: بازار تاریخی تبریز به عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده به هم پیوسته جهان دارای ویژگیهای منحصر به فردی از دورههای مختلف تاریخی است و بازدیدکنندگان و گردشگران شهر تبریز، دیدار از این بنای زیبا و تاریخی را از دست نمیدهند.
دبیر ستاد ثبت جهانی بازار تبریز بیان داشت: در سالهای اخیر اقدامات زیادی برای حفظ و معرفی بخشهای مختلف بازار تاریخی تبریز صورت گرفته و مرمتگران و متخصصان سازمان بیوقفه در تمام قسمتهای این سازه عظیم مشغول به فعالیت هستند.
محمدی با اشاره به وسعت و گستردگی بازار تاریخی تبریز عنوان داشت: بازار تبریز با حدود یک میلیون مترمربع مساحت به شکلی که 70 هکتار آن را حریم و 30 هکتار را عرصه تشکیل میدهد، شایسته عنوان بزرگترین سازه سرپوشیده جهان است.
وی ادامه داد: در این مجموعه بیش از 160 عنصر مختلف و متنوع وجود دارد و بازار را به مکان کامل و جامعی برای هر نوع فعالیتی تبدیل کرده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تصریح کرد: وجود 23 کاروانسرا، 22 دالان، 20 تیمچه، 28 مسجد، هشت مدرسه، هفت بازارچه، پنج حمام، دو یخچال و یک زورخانه در این مجموعه نشان از اهمیت بازار تاریخی تبریز برای ساکنان شهر و فعالان در این مجموعه دارد.
محمدی با اشاره به تعبیه شدن تعداد زیادی آب انبار در بخشهای مختلف بازار گفت: بازار تبریز با اینکه مجموعه کامل و به هم پیوستهای بوده، اما در عین حال استقلال هر بخش را نیز مراعات کرده و هر قسمت تا حد امکان تمام نیازها ضروری خود را داشته است که از آن میان میتوان به ساخت آب انبارهای بسیاری که تقریباً در تمام بخشهای بازار دیده میشوند اشاره کرد.
وی با بیان این مطلب که اهمیت بازار در زندگی مردم قدیم تا حدی بوده که چهار دروازه از دروازههای شهر تبریز در محدوده بازار بودند، اظهار داشت: درب نوبر، درب خیابان، درب سرخاب و درب بامیشه که از دروازههای مهم شهر بودند به دلیل اتصال این مجموعه با شاهراه ارتباطی ابریشم، در بازار قرار داشتند.
دبیر کارگروه ثبت جهانی بازار عنوان داشت: پس از ارسال پرونده بازار به عنوان اثر پیشنهادی کشورمان برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو، کار گروهی با ریاست استاندار آذربایجان شرقی و با حضور تمام مدیران سازمانها و ادارات و نهادهای وابسته به مسئله بازار تشکیل شد و تا امروز با برگزاری جلساتی برای تامین نیازهای بازار و تسریع در روند بررسی پرونده ثبت جهانی این مجموعه اقدامات موثری انجام گرفته است.
کل مجموعه بازار تاریخی تبریز که تاریخی از دوره زند تا صفوی و قاجار و معاصر دارد، در سال 1354 با شماره 1097 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و از آن پس ابنیه موجود در بازار نیز به تفکیک در فهرست آثار ملی ثبت شدند.
سلام و هر واختینیز خیر اولسون
بیز بیر سیرا اویرنجی جناب محمد پیفون یازدیغی سوزلوکی بیلگی سایار یازیلیمینا چئویرمیشخ
اگر صلاح گورسز مللتیمز بو سوزلوکینن تانیماخ اوچون بو سوزلوکه گوره اوز بلوگوزدا یازاسیز
www.gunayevi.blogspot.com