تشکل دانشجویی آرمان دانشجو دانشگاه آزاد تبریز

این وبلاگ متعلق به تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز می باشد.اخبار تشکل و مطالب نشریه آرمان در این وبلاگ درج میشود

تشکل دانشجویی آرمان دانشجو دانشگاه آزاد تبریز

این وبلاگ متعلق به تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز می باشد.اخبار تشکل و مطالب نشریه آرمان در این وبلاگ درج میشود

ادامه تلاشهای شورای مرکزی آرمان برای احقاق حقوق ضایع شده تشکل

باسمه تعالی

 

اعضای محترم هیأت مرکزی نظارت بر فعالیت­های تشکل­های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی

 

عالی­جنابان! با عرض سلام و خسته نباشید؛ احتراماً راجع به لغو مجوز فعالیت تشکل دانشجویی «آرمان» دانشگاه آزاد اسلامی تبریز به ذکر نکاتی چند و نیز طلب استمداد از آن بزرگواران در این سوگنامه خواهیم پرداخت. امیدواریم که وقت گرانبهایتان را برای خواندن این نامه و نیز آگاه شدنتان از روابط پیچیده دخیل در مدیریت اسفناک دانشگاه آزاد اسلامی تبریز دریغ نفرمایید. تشکل آرمان که از سال 82 به مدت 6 سال دست به فعالیت­های علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بسیار زده و پرونده­ای قطور از روشنگری و آگاه­سازی قشر دانشجو و دانشگاهی کشور و خصوصاً منطقه دو و سیزده دانشگاه آزاد داشته است، هم اکنون بعد از سنگ اندازی­های مکرر غیردانشگاهیان و نیز عاملان گوش به فرمان آنها چندی است که از ادامه حرکت بازمانده است. «آرمان» که تنها تکیه گاه و امید دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برای احیا و احقاق حقوق معنوی آنها بود، هم اکنون با بی­مهری­های فراوانی مواجه است و روشنایی شمع وجودش در خطر خاموشی قرار گرفته است. «آرمان» که بارها مشوق قانونپذیری و قانونمداری در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز بوده و است، بار دیگر زیر آماج تازیانه­های بی­محابا، ظالمانه و آنارشیسمی قانون­گریزان و برخی مسئولین ضعیف النفس این دانشگاه در حال تلف شدن است.

با اینکه در ماده یک آیین نامه تشکل­های اسلامی دانشگاهیان به صراحت دانشگاهیان را عبارت از دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاه معرفی می­کند و محدوده فعالیت تشکل­ها را به وضوح با جملاتی همچون " هر نوع فعالیت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تشکل های اسلامی در حدود اساسنامه تشکل در داخل دانشگاه و در چارچوب ضوابط و مقررات دانشگاه و این آیین نامه و سایر قوانین موضوعه کشور مجاز است"  اعلام می­دارد، با اینحال به نظر می­رسد که در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز «دانشگاهیان» محدوده وسیعی از افراد خارج از دانشگاه را نیز شامل میشود و تشکل­ها مجبورند به جز هیأت نظارت دانشگاه خواسته­های هر کس و ناکس دیگری را نیز اجابت کرده و به جای فعالیت­های دانشجویی و دانشگاهی، به فعالیت­های دستوری واپسگرایانه غیر دانشگاهی نیز بپردازندکه در غیر اینصورت با پرونده­سازی­های غیرواقعی و شگفت­انگیر مواجه خواهند شد! شگفت از هیأت نظارتی که به هیأت اجرایی تشکل­ها مبدل گشته، و دانشجویان را دستورگیران و عمله­های خواسته­های خویش بپندارد!

تشکل دانشجویی «آرمان» که با توجه با ماده 1-2 آیین نامه تشکل­های دانشجویی مجوزهای لازم را  برای سخنرانی، تجمع، راهپیمایی، میزگرد،‌ تربیون آزاد، نصب تابلوهای تشکل های دانشجویی و سایر موارد فعالیتیش از هیأت نظارت دانشگاه دریافت کرده است، و تا به حال به تمامی شکایات مطروحه و واصله به صورت منطقی و مستدل پاسخگو بوده است، به یکباره، با حکم لغو مجوز منقش به مهر اعجاب انگیز «غیر قابل انتشار»  مواجه گردیده است. هیأت نظارت دانشگاه که اصولاً باید ترکیبی از 1-رئیس دانشگاه، 2- مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه, و نیز 3-نمایند وزارت فرهنگ و آموزش عالی یا بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا دانشگاه آزاد اسلامی (حسب مورد) باشد، بدون مشخص کردن علل مستند و مستدل لغو مجوز تشکل، و حتی بدون طی مراحل 1-اخطار شفاهی، 2-اخطار کتبی، 3-توقف فعالیت و یا 4-تعلیق موقت تشکل و بدون تشکیل هیأت منصفه و نیز دعوت از دبیر تشکل برای پاسخگویی به موارد مطروحه به یکباره اقدام به لغو مجوز تشکل نموده است. دبیرخانه هیأت نظارت دانشگاه که بر اساس دستور العمل اجرایی آیین نامه تشکلهای اسلامی دانشگاهیان وظیفه "دریافت شکایات مطروحه از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی در ارتباط با فعالیت های تشکل های اسلامی و طرح آنها در جلسات رسمی هیأت نظارت دانشگاه" را به همراه وظایف:

ب ) ابلاغ تصمیم هیأت نظارت دانشگاه به صورت مکتوب و با امضای ریاست دانشگاه در مهلت قانونی تعیین شده به تشکل اسلامی.

پ ) تدوین صورت جلسات و انجام مکاتبات ضروری بنا به دستور رئیس هیأت نظارت دانشگاه.

ت ) تهیه و تنظیم گزارش جلسات هیأت نظارت دانشگاه و ارسال آن با امضای ریاست دانشگاه برای دبیرخانه هیأت نظارت مرکزی.

ث ) اطلاع رسانی به موقع در مورد آیین نامه تشکلهای اسلامی دانشگاهیان و دستورالعمل های اجرایی آن به دانشگاهیان و تشکلهای اسلامی.

ج ) دعوت و تشکیل جلسات هیأت منصفه رسیدگی به تخلفات دانشجویان.

چ ) پیگیری اجرای مصوبات هیأت نظارت دانشگاه و اخذ گزارش فعالیت های تشکلهای اسلامی دانشگاهیان.

ح ) انجام سایر امور محوله .

برعهده دارد، بدون مشخص کردن شاکی حقیقی و یا حقوقی در ارتباط با فعالیت­های تشکل آرمان دانشجو، و بدون ابلاغ قانونی آن بر اساس فرم مشخص شده، دست به اقدامی غیرقانونی و نامتعارف با اصول دانشگاهی و عرف علمی-دانشجویی زده است.

دستورالعمل اجرایی آیین نامه به صراحت اعلام می­دارد که "رسیدگی به تخلفات تشکل های اسلامی دانشگاهیان مطابق با دستورالعمل در محدوده هر دانشگاه در صلاحیت هیأت نظارت دانشگاه با حضور هیأت منصفه می باشد و شکایات به عمل آمده از اعضای تشکلها، از حیث شخصیت حقیقی در هیأت نظارت قابل رسیدگی نبوده و حسب مورد در صلاحیت کمیته انضباطی یا مراجع ذیربط خواهد بود."، با اینحال، تشکل آرمان دانشجو به خاطر تخلفات مرتکب نشده، هم به صورت حقوقی و هم اعضای آن به صورت حقیقی درگیر با دستگاه قضایی و مأموران اداره اطلاعات تبریز شده­اند. از یک طرف مجوز تشکل باطل می­گردد و از طرف دیگر حکم بازداشت، زندان و وثیقه برای اعضای تشکل و دبیر آن صادر می­گردد. با اینکه در رسیدگی به شکایات و تخلفات تشکل­های اسلامی شرط حضور هیأت منصفه مرکب از "یک نفر از اعضای شورای دانشگاه، یک نفر از اعضای هیأت علمی، دو نفر از اعضای شورای فرهنگی، و نیز دو نفر از دانشجویان آشنا به مسائل فرهنگی-سیاسی به انتخاب شورای فرهنگی دانشگاه" ذکر شده است، با اینحال این بند از آیین نامه نیز مورد اجرا قرار نگرفته است و هیأت نظارت مستقیماً بدون ارائه اسناد و مدارک و بدون دعوت از دبیر تشکل برای پاسخگویی به شکایات واصله اقدام به صدور رآی نموده است.

در دستورالعمل اجرایی آیین نامه تشکل­های اسلامی دانشگاه ترتیب رسیدگی به شکایات علیه تشکل­ها به صورت زیر مشخص شده است:

ماده 13 رئیس هیأت نظارت موظف است پس از دریافت شکایت، تشکل مورد نظر را با ابلاغ کتبی مطلع نموده و زمان تشکیل جلسه رسیدگی را حداقل یک هفته قبل از رسیدگی شکایت به تشکل، شاکی و اعضای هیأت منصفه کتباً اعلام نماید.

تبصره : چنانچه تشکل به تاریخ تعیین شده برای رسیدگی اعتراض داشته باشد، هیأت نظارت دانشگاه می تواند با صلاحدید جلسه را به زمان دیگری موکول نماید، به هر حال تاریخ جلسه رسیدگی نمی تواند بیشتر از 20 روز کاری از زمان دریافت شکایت تعیین شود.

ماده 14 پس از تشکیل جلسه رسیدگی در حضور هیأت منصفه، شکایت و یا گزارش دریافتی قرائت و دفاعیات نماینده تشکل استماع می شود. سپس اعضای هیأت نظارت می توانند سؤالاتی را به منظور روشن شدن موضوع و امکان تصمیم گیری دقیقتر توسط هیأت منصفه مطرح نمایند.

تبصره : هیأت نظارت موظف است امکان دفاع برای نماینده تشکل و شاکی را فراهم آورد.

ماده 15 پس از اعلام ختم رسیدگی توسط رئیس هیأت نظارت دانشگاه هیأت منصفه به منظور پاسخ به دو سؤال تشکیل جلسه خواهد داد : آیا تخلف واقع شده است یا خیر؟ در صورت وضوع تخلف، متخلف مستحق تخفیف است یا خیر؟

ماده 16 هیأت منصفه موظف است بلافاصله پس از ختم رسیدگی و در ادامه همان جلسه نظر خود را پس از شورا اعلام نماید.

ماده 17 هیأت نظارت موظف است پس از اعلام نظر هیأت منصفه، حداکثر ظرف 3 روز کاری رأی خود را مطابق مفاد آیین نامه و دستورالعمل حاضر و براساس نظر هیأت منصفه صادر نماید.

تبصره : رأی صادر توسط هیأت نظارت در صورتی معتبر و قابل اجرا است که حداقل به امضای دو عضو هیأت نظارت رسیده باشد.

ماده 18 هیأت نظارت پس از رسیدگی رأی خود را به شرح زیر صادر می نماید:

1-18- در صورتی که هیأت مؤسس برخلاف تعهد مذکور در بند 5 ماده 4 این دستورالعمل اقدام نماید اعضای هیأت مؤسس به مدت 3 تا 6 ماه از حق تأسیس تشکل محروم خواهند شد.

2-18 در صورتی که تشکل بر خلاف اساسنامه مصوب خود اقدام نماید با تشخیص هیأت نظارت مجوز آن تشکل لغو خواهد شد.

3-18- در صورتی که تشکل بدون دریافت مجوز فعالیت از سوی نظارت مطابق بند (1-2 ) آیین نامه اقدام به برگزاری سخنرانی، تجمع، راهپیمایی، تریبون آزاد و یا نصب تابلوی آزاد نماید برای بار اول تشکل به مدت یک تا دو ماه از حق انجام آن فعالیت محروم و در صورت تکرار، تشکل به مدت 3 تا 4 ماه از انجام فعالیت های مندرج در بند 1-2 آیین نامه محروم و بار سوم به تعلیق مجوز محکوم می شود.

4-18- در صورتی که تشکل از طریق فعالیت خود در امور جاری دانشگاه ایجاد خلال نماید به گونه ای که موجب توقف امور آموزشی دانشگاه شود به تعلیق مجوز از 3 تا 6 ماه محکوم می گردد.

5-18 در صورتی که تشکل آزادی های مشروع  مصرح اشخاص در قانون اساسی را نقض نماید یا به ایراد تهمت، افترا، اهانت، نشر اکاذیب، ترویج و تبلیغ احزاب و گروههای غیر قانونی و معاندت با اصول قانون اساسی اقدام نماید مجازات وی بار اول توقف فعالیت از 3 تا 6 ماه و در صورت تکرار، تعلیق مجوز خواهد بود.

6-18 در صورتی که تشکلی پس از اخذ مجوز، در هنگام انجام فعالیت از ضوابط تعیین شده و یا شروط هیأت نظارت عدول نماید، برای بار اول به شورای مرکزی تشکل تذکر کتبی داده می شود و در صورت تکرار تخلف، به مدت 3 تا 6 ماه از انجام همان فعالیت محروم و در مرتبه سوم به تعلیق مجوز محکوم می شود.

7-18 تعلیق مجوز تنها در صورت تکرار تخلف در طول یک دوره انتخاباتی اعمال شده و پس از طی مدت مزبور و با برگزاری انتخابات جدید تشکیل، هیأت نظارت بر حسب روند معمول مطابق آیین نامه و این دستورالعمل می نماید.

8-18 چنانچه تشکل در طول مدت تعلیق ، اقدام به هرگونه فعالیت مندرج در بند 1-2 آیین نامه نماید. هیأت نظارت نسبت به لغو مجوز تشکل اقدام می نماید.

9-18 در موارد محکومیت به تعلیق مجوز، هیأت نظارت موظف است حداکثر ظرف مدت 3 ماه نسبت به صدور یا عدم صدور مجوز و مدت محکومیت اعلام نظر نماید.

 

اما، در مورد تشکل دانشجویی آرمان هیچ یک از موارد فوق اجرا نشده است و حتی امکان اعتراض به رأی صادره را نیز برای تشکل لحاظ ننموده­اند! عجبا! آیا مواد 19 و 20 دستورالعمل اجرایی برای اجرا نشدن نگاشته شده­اند؟:

 

ماده 19 رئیس هیأت نظارت ظرف یک هفته رأی صادره در موارد فوق را  ابلاغ کتبی می نماید و ظرف مدت ده روز از تاریخ ابلاغ، طرفین می توانند به رأی صادره اعتراض نمایند. در این صورت هیأت نظارت پرونده را ظرف مدت پانزده روز برای رسیدگی به هیأت نظارت مرکزی ارسال می نماید. در این صورت اجرای حکم منوط به رأی هیأت نظارت مرکزی خواهد بود.

ماده 20 مرجع تجدید نظر در آرای هیأت نظارت دانشگاه هیأت نظارت مرکزی است و این هیأت موظف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ دریافت پرونده در خصوص رأی صادره از سوی هیأت نظارت دانشگاه اعلام نظر نماید. رأی هیأت نظارت مرکزی قطعی است.

 

شایان ذکر است که هیأت نظارت دانشگاه در دوران نظارت بر انتخابات تشکل آرمان نیز، بدون مشخص کردن علل قانع کننده و منطقی، با دخالت در امور اجرایی تشکل دانشجویی آرمان برخلاف ماده هفت دستورالعمل اجرایی آیین نامه اقدام به دست­چین کردن نامزدهای انتخاباتی تشکل نموده و وظیفه نظارت خود را به امارت ترفیع داده است.

همه این نامهری­ها در حالی انجام می­گیرد که تشکل آرمان دانشجو کاملاً بر اساس اساسنامه مصوب خویش عمل نموده است و حتی یک مورد نقض اساسنامه صورت نپذیرفته است. در این میان، نهادهای قضایی خارج از محدوده دانشگاه با التفات به ضعف، و گوش به فرمان بودن هیأت نظارت دانشگاه اقدام به بازداشت و دستگیری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و اعضای تشکل آرمان دانشجو و مؤاخذه آنها نسبت به فعالیت­های دانشگاهیشان می­نمایند و ریاست دانشگاه نه تنها هیچ قدمی در حمایت و کفالت از دانشجویان برنمی­دارد، بلکه، خود مرجعی برای صدور قرار بازداشت دانشجویان می­شود! آیا تعبیر سخنان مقام معظم رهبری در "سال همت مضاعف، و کار مضاعف" برای تشکل آرمان "سال فشار مضاعف و تحمل مضاعف" تأویل گردیده است؟ آیا رواست که هیأت نظارت دانشگاه و به خصوص ریاست آن دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز را به انزوا کشیده و یا عاملی بر حرکات غیرفرهنگی و زیرزمینی دانشجویان گردد؟! آیا به جز این است که تشکل دانشجویی آرمان عاملی در شور و نشاط دانشجویان و رضایتمندی آنها از فعالیت­های دانشگاهی بوده است و مگر نه اینکه اقدام ریاست دانشگاه در لغو مجوز این تشکل با بهانه­های واهی و غیرقابل استناد همچون "پان ترکیسم!" و ... به معنی خاموش کردن آخرین سو-سوهای شمع فعالیت­های دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز است؟!

مطمئن هستیم که هیأت نظارت مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی گوش شنوایی برای سوگنامه دردمندی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود و راهنما و الگویی از قانونمداری برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ارائه خواهد کرد و به مافیای آموزش دانشگاهی تبریز و آذربایجان که نه برای گسترش علم و آگاهی منطقه، بلکه برای ریاست و مسندسازی مورد سوء استفاده قرار گرفته است اجازه نخواهد داد که با احساسات پاک دانشجویان چنین بی­مهرانه، غضب آلود و کینه­ورزانه رفتار کنند. از اینکه بخشی از وقتتان را برای مطالعه این نامه صرف نمودید کمال تشکر و امتنان خود را اعلام داشته و متذکر می­شویم که "تسلیم قانونگریزان نخواهم شد!"

 

با تشکر

اعضای شورای مرکزی تشکل آرمان دانشجو

دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

 

رونوشت:

-       رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دکتر عبدالله جاسبی

-       رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تبریز آقای ملکی آوارسین

-       دفترمقام معظم رهبری (جهت اطلاع)

-       مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه _ حاج آقا همزبان(جهت اطلاع)

-       نمایندهای محترم مردم تبریز,آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی(جهت اطلاع)

-       رئیس شورای انقلاب فرهنگی- آقای دکتر احمدی نژاد(جهت اطلاع)

-       روسای مناطق دو و سیزده دانشگاه آزاد اسلامی(جهت اطلاع)

-       وزارت علوم تحقیقات و فناوری(جهت اطلاع)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد